Voor je koopt

We willen je graag informeren over de producten die we verkopen. Lees het onderstaande goed door voordat je overgaat tot de aanschaf van producten.

Terug naar Klantenservice
hello banner background image

Hout, een Natuurproduct

Bij Gardia hebben wij een voorliefde voor natuurproducten. In de werking van hout ziet de één beperkingen, maar zien wij een onweerstaanbare charme. Om deze reden zijn wij gespecialiseerd in houten producten voor binnen- en buitenleven.

Wat we je willen vertellen over hout

Hout leeft; soms ontstaan er spleten of trekt het wat krom, maar dit materiaal zal nooit uit de tijd raken. Ook hebben deze processen geen invloed op de duurzaamheid van het product. 

Wanneer je de beschreven processen en variaties onoverkomelijk vindt, raden we je aan niet over te gaan tot het kopen van houtproducten. Voor de beschreven situaties kunnen geen reclamaties ingediend worden. 

 

FSC®

Onze passie voor hout vertaalt zich niet alleen naar de kwaliteit van onze producten. Bij Gardia zien we onze liefde terug in het respect voor de bossen, die het gebruik van hout mogelijk maken. Om te garanderen dat je bij ons hout koopt dat het waard is om verwerkt te worden, maken wij gebruik van het FSC® keurmerk. 

Lees meer

Houtzeker

Met dit keurmerk onderscheiden wij ons te in de houtbranche. Het Houtzeker keurmerk heeft een unieke standaard. Houtzeker legt de lat ongekend hoog als we het over kwaliteit hebben. Met dit keurmerk weet u zeker dat u de beste en eerlijkste producten koopt. 

Ontdek meer

Vorm en oppervlakte
variaties

Variaties zoals krommingen, scheuren en kwasten horen bij houtproducten. Vind hier waarom dit voorkomt en wat je er eventueel tegen zou kunnen doen.

Lees verder

Kleurverschillen en
andere processen

Op welke manier beïnvloedt impregnatie de kleur van het hout? Wat kan ik doen tegen schimmel? 

Lees verder
block background
Ontdek ons Verhaal
Lees hier meer
block background
Ontdek onze Materialen
Bekijk het hier
block background
Specialistisch advies
Bekijk het hier